Mörkpoker (5 card draw) strategi

Pokertaktik

Den här artikeln bygger på mina egna observationer från mörkpokerbord och saker jag snappat upp från olika ställen. Jag är ingen expert på mörkpoker utan spelar mest för nöjes skull, nu skriver jag ner lite av mina tankar om spelet. Kontakta mig gärna om du tycker att något är fel eller dåligt i artikeln.

Nu ska jag komma till saken!

Jag brukar spela mörkpoker på 24hpokers €0.25/0.5 pot limit bord. Det är just dessa bord den här artikeln inriktar sig på. Motståndet där håller låg klass, det har jag både märkt själv och läst att andra tycker i olika forum. De flesta spelare där vågar inte satsa eller höja såvida de inte har en jättebra hand. De flesta bluffar också ganska sällan.

Min strategi är ganska enkel. Jag går bara med i spelet om jag får par i knektar eller bättre såvida jag inte sitter i blindsen. Följer du den regeln har du nästan hälften vunnet på dessa bord. Jag litar oftast på att folk har bra kort om de höjer, de bluffar som sagt var ganska sällan. Märker man att någon bluffar ofta måste man så klart anpassa sig och vara mer benägen att syna. Jag brukar ofta beta innan bytet om jag sitter med kort som är över medel, typ par i ess eller bättre. Det är lättare att få folk att syna innan bytet än efter, när bytet väl är gjort är det lätt att se om man har nån chans att vinna. Om jag tror att jag har bäst kort efter bytet brukar jag oftast göra en ganska liten satsning, för små potter minisatsningen och för större kanske 1/5 av potten. Det är nämligen ganska svårt att få folk att syna, och jag tror man tjänar mer på att få många små slantar än några få lite större. Tänk på att inte slentrianmässigt syna små höjningar efter bytet, då ger du dina pengar till såna som mig.

Morkpoker

Att bluffa

Och så det här med att bluffa. Jag brukar inte bluffa så ofta på dessa bord. Visst, nån gång ibland gör man det kanske för att visa att man inte alltid sitter med superkort. Märker man att motståndaren spelar svagt, men ändå troligen har bättre kort än en själv kan det vara läge att göra en bluffsatsning för att vinna potten. Att försöka bluffa fler än en spelare rekommenderar jag inte till nybörjare. Det här är ett enkelt sätt att ta sig an bluffning som funkar bra för mig.

Avrundning

Sådär, det var vad jag hade att säga för tillfället. Jag rekommenderar Pokerhandboken av Dan Glimne, det står rätt bra om mörkpoker där om du vill läsa mer. Det är få pokerrum som erbjuder mörkpoker tyvärr, men av de som gör det tycker jag att 24hpoker är bäst. Kanske möts vi vid något bord någon dag?

Previous
Att välja rätt Pokerrum
Next
Nybörjarguiden för online poker

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *